Pumpa Design: Upcycle-tuotteita suomalaisesta kierrätystekstiilistä

Pumpa Design valmistaa suomalaisesta kierrätystekstiilistä upcycle-tuotteita. Upcycle tarkoittaa raaka-aineen arvoa nostavaa uusiokäyttöä tai uudelleen muotoilua. Hukkapalat, osittain haalistuneet tai tahriintuneet verhot ja pöytäliinat, vanhat vaatteet ja yrityksen oman tuotannon leikkausylijäämät saavat uuden elämän käytännöllisinä tuotteina.  Yrityksen tuotteet suunnitellaan raaka-ainelähtöisesti ja valmistuksesta vastaavat taitavat suomalaiset tekstiilikäsittelijät ja ompelijat.

Lohjalaisen yrityksen tuotteita valmistetaan kerätystä tekstiilistä sekä myös asiakkaiden omista kierrätyskankaista mittatilaustöinä. Yritys saa kierrätystekstiiliä yksityishenkilöiltä ja yhteistyökumppaneilta. Raaka-ainetta tilataan myös Turun seudun TST ry:n kautta, jossa lajitellaan Lounais-Suomen Jätehuollon keräämät poistotekstiilit. Yritys puhdistaa kaikki kierrätystekstiilit ekologisesti, ilman kemikaaleja ja vettä säästäen, pääasiassa otsonointi-käsittelyllä.

Pumpa Design aloitti toimintansa Turun ammattikorkeakoulun Tekstiili 2.0 -poistotekstiilipilottikokeilussa vuonna 2016. Yritysyhteistyötä jatketaan ja kehitetään edelleen. Tulevaisuudessa yrityksen alkutuotanto tulee keskittymään entistä enemmän Turkuun raaka-aineen äärelle.

Lisätiedot:

Pumpa Design