Johanna K. Design: Vaatteiden leikkuujätteestä pehmoleluja

Taivassalolainen tekstiilialan yritys Johanna K. Design käyttää tehokkaasti hyödykseen omassa tuotannossa syntyvän tekstiilijätteen. Yrityksen tuotevalikoima koostuu pääosin lasten ja aikuisten neuleista, villapeitoista ja pehmoleluista. Neuleiden ja peittojen tuotannossa syntyvät tekstiilien ylijäämäpalat hyödynnetään muun muassa pienten lapasten valmistuksessa ja pehmolelujen täytteenä. Lisäksi leluihin käytetään raumalaisen peittoyrityksen leikkuujätettä.

Hukkapalojen hyödyntäminen vähentää suoraan uusien materiaalien tarvetta. Jos Johanna K. Design ei hyödyntäisi omia sivuvirtojaan, syntyisi jätettä noin 200 – 500 kg vuosittain. Yrityksen ensimmäiseksi markkinoille tullut tuoteryhmä, lelut, on ajan myötä mukautunut täysin hyödyntämään muiden tekstiilien leikkuujätteen ja ylijäämän.

Yritystä pyörittävä Johanna Österman palkittiin Varsinais-Suomen vuoden 2016 nuorena yrittäjänä sekä Valonian Ympäristöteko-palkinnolla vuonna 2016.

Lisätiedot:

www.johannakdesign.com

Johanna Österman
info@johannakdesign.com
+358 45 652 6981