PS Prosessing Oy: Styrox-jätteestä uusiomateriaalia

Laitilalainen PS Prosessing Oy kerää ja vastaanottaa pääasiassa kalateollisuuden Styrox- ja EPS-pakkausjätettä ja sivuvirtoja noin 150 kilometrin säteeltä. Styrox- ja EPS-jätteen laajaan ja monipuoliseen keräilyyn, käsittelyyn ja jatkojalustukseen erikoistunut PS Processing Oy jalostaa jätettä tehokkaasti uusiokäyttöön. Yritys auttaa yhteisöjä ja muita yrityksiä hallitsemaan ja hyödyntämään syntyvää styrox-jätettä tilanteen ja tarpeiden mukaan. Yritykseltä voi tilata mm. reaaliaikaista CO² poistuman seurantaa ja raportointia styrox-jätteen osalta.

Vuonna 2015 yritys toimitti noin 420 tonnia paalattua EPS-materiaalia uusiokäyttöön.   Yrityksen käsittelyssä vastaanotetusta jätteestä syntyvä kokoon puristettu ja käsitelty polystyreeni päätyy tällä hetkellä 100% vientiin. Yrityksellä on myös erilaisia projekteja käynnissä EPS:n hyödyntämiseksi kotimaassa.

Toiminnan ansiosta toimittajien Styrox- ja EPS-jäte ei päädy polttoon tai kaatopaikalle vaan se saadaan uusiokäyttöön.

Lisätiedot:

www.ps-processing.fi

Jarno Helistölä
jarno.helistola@ps-processing.fi
+358 400 878 517